pushbox

Managementvaardigheden

Leer in deze training de belangrijkste vaardigheden die je als manager nodig hebt om jouw mensen goed te kunnen aansturen. Je leert hoe je op een goede manier coachingsgesprekken, functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken moet voeren. Ook leer je hoe je mensen moet aannemen en hoe je afscheid van hen kan nemen.
Voeren van selectiegesprekken

Voeren van selectiegesprekken

In deze training behandelen we de do’s en dont’s voor het voeren van selectiegesprekken. Bekend met de STAR-methode? Halo en Horns? of Stereotyperingen? Al deze punten komen in deze cursus uitgebreid aan bod.

Voeren van functioneringsgesprekken

Voeren van functioneringsgesprekken

In deze module gaan we het hebben over het voeren van functioneringsgesprekken. Wat is het verschil met een beoordelingsgesprek? Hoe bereid jij jezelf voor? Hoe pak je het aan? En wat moet je vooral wel en niet doen?

Voeren van beoordelingsgesprekken

Voeren van beoordelingsgesprekken

In deze modulen worden de vier belangrijkste stappen voor het voeren van een beoordelingsgesprek behandeld. Het is eenrichtingsverkeer maar hoe hou je het gesprek motiverend? Het draait om het verbeteren van het functioneren, de prestatie en de motivatie van de medewerker!

Voeren van ontslaggesprekken

Voeren van ontslaggesprekken

Globaal kan je het ontslaggesprek in vier fasen verdelen: de voorbereiding, het uitdelen van de klap, reactie op het slechte nieuws en vervolgacties plus afronden. Wat mag je verwachten en hoe kan je hier rekening mee houden?

Coachen naar beter functioneren

Coachen naar beter functioneren

Een van de belangrijkste taken die je als manager hebt is om de mensen in jouw team optimaal tot hun recht te laten komen. Als zij groeien en bloeien, dan groeit en bloeit de organisatie. Hoe krijg je dit voor elkaar? Wat is goede coaching? De GROW- en SMART modellen kunnen jou hierin ondersteunen.

Voeren van exitgesprek

Voeren van exitgesprek

Het voeren van exitgesprekken is belangrijk omdat je kunt leren van het vertrek van medewerkers. Door de redenen van het vertrek van jouw medewerker te achterhalen, kun je wellicht voorkomen dat andere mensen jouw organisatie te snel verlaten. Met andere woorden je houdt een exitgesprek onder meer om andere werknemers binnen te houden.

Succesvol delegeren

Succesvol delegeren

Delegeren is een van de belangrijkste vaardigheden. Als manager heb je veel taken en verantwoordelijkheden op je bordje. Je stuurt mensen aan en je bent verantwoordelijk voor een groot aantal projecten. Het is essentieel dat je kan delegeren. In deze module managementvaardigheden leer je hoe je moet delegeren. Je krijgt praktische tips die het delegeren makkelijker maken.

Werken met competenties

Werken met competenties

Veel bedrijven werken met competentieprofielen. In deze module van managementvaardigheden leer je wat het werken met competenties in de praktijk inhoudt en hoe je competenties en competentieprofielen daadwerkelijk toepast in jouw dagelijkse werk als manager.